2025-02-03
朋友住港島黎開呢邊做野,見評價咁好就想試下呢間首先係地方都幾難搵,另外當晚一開門入到去,全場靜曬望住我地兩個,間鋪黑蚊蚊又唔似openric啲圖咁光猛😅兩個女店員唔出聲淨係望住我地,我地想搵個牆邊嘅位坐低,佢地又急急腳走黎問我地「有無book檯?」我見得兩三檯客、仲有好多空位,就反問佢地「我地無book檯,係米一定要book檯?」,兩個店員就只係互相打眼色、唔答我地問題😅然後佢地就指示我地坐收銀前面張檯。明明大把位,做咩要人坐店中心、比你地店員望住咁奇怪呢??😂好啦我地當時都無諗咁多,放低背囊&除外套時,佢地又問一句「請問你地係米大廈員工?」立即比佢撥曬冷水,答佢「唔係😑」然後我地就離開左。一入鋪又唔主動接待,問野又唔一次過問清楚,如果做生意上/對我地客人有咩顧忌,可唔可以做好少少、唔好咁肉酸&趕客?諗住黎試下咁多推介嘅餐廳,但佢地只想接待大廈員工,好可惜
立即比佢撥曬冷水,答佢「唔係😑」然後我地就離開左。