招聘中
時薪
$19,000+
月薪
2024-06-26 237 瀏覽
終於明白點解香港餐飲業生意唔好,成日見到網上有人投訴餐飲服務差,今次親身感受不愉快嘅經歷。因為平日去開隔離間「牛X人」,今日想試新嘢,喺門口研究完一輪,問咗門口職員可唔可以入去睇吓自助bar, 職員就帶咗我入去望,點知冇幾耐個類似經理嘅人行過嚟,話唔可以入嚟睇,話基於衛生問題!!但係係佢職員帶我入嚟㗎喎…….而佢職員一直喺我身邊,可以觀察到我都冇掂過啲食物,咁又點關於衞生問題呢?真係好無奈。第一,如果唔可以入內望的話,咁職員應該一早話俾我知及唔好帶我入去,第二如果門口menu stand列明大約有咩食,咁就可以等客人可以知道。坦白講,望下都唔比,真係第一次好多時去放題或自助餐,都可以入去望下!本來想嚟消費比$,算啦冇下次。咁不愉快嘅經驗,係迫我唔好揀佢!唯有去返隔離「牛X人」,呢間職員態度好,坐坐下職員會貼心行嚟枱,話俾我聽邊度有嘢飲拎。有時候去食飯,服務態度緊要過食物!食得開心最緊要!

好多時去放題自助餐,都可以入去望下!本來想嚟消費比$,算啦冇下次。