2023-10-13
今日Happy Friday咁啱喺九龍城搵嘢食咁就試吓依間居酒屋總共叫咗兩個午市套餐+自選串燒套餐🥢C餐:上户刺身盛配迷你烏冬 💰$208刺身種類總共有四款,三文魚、油甘魚、赤蝦、帶子,好啱大部份人食,全部都好新鮮,好大隻、鮮甜,另外烏冬份量足夠,麵豉湯入邊竟然有蜆同蝦,呢度有啲驚喜,少有麵豉湯會咁足料🥢D餐:壽司盛 💰$168🍣總共有八件壽司,壽司嘅款式都係好大路,例如三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦、鰻魚、蟹柳、磯煮鮑魚、黑松露帶子,整體壽司新鮮,職員提醒我哋要首先食咗帶子同埋鮑魚先,另外依個套餐都係有麵豉湯🥢自選4串燒包一杯飲品💰$98/set總共叫咗兩個set,就連埋兩杯飲品🍹巨峰梳打唔甜,有巨峰提子香味🍹乳酸梳打啖啖乳酸味,幾好飲🍢串燒自選4款,種類都多,所以唔難揀,整體嚟講串燒整得唔錯,醬汁用得適中,特別係個雞肉做得夠嫰滑本身冇打算叫串燒套餐,因為覺得兩個人食兩個午餐都夠飽,但係職員話依個串燒套餐,喺星期五都用嚟做埋推廣,最重要係我睇中咗個套餐有嘢飲🤣咁就順便叫埋嚟試吓啦如果同朋友行開九龍城嘅話,多數都係會去Cafe,我都好少見九龍城有串燒套餐,如果以$98嚟講,同朋友吹吓水坐
咁啱喺九龍城搵嘢食
咁就試吓依間居酒屋
總共叫咗兩個午市套餐+自選串燒套餐
🥢C餐:上户刺身盛配迷你烏冬 💰$208
🥢D餐:壽司盛 💰$168
🥢自選4串燒包一杯飲品💰$98/set
總共叫咗兩個set,就連埋兩杯飲品
🍹巨峰梳打唔甜,有巨峰提子香味
🍹乳酸梳打啖啖乳酸味,幾好飲
如果同朋友行開九龍城嘅話,多數都係會去Cafe,我都好少見九龍城有串燒套餐,如果以$98嚟講,同朋友吹吓水坐吓,都幾好,有啲新鮮感
總括嚟講
以呢度嘅食物質素嚟講,價錢合理,性價比唔錯,可以值得一試