真係未食過咁難食嘅麵包,同屋企人咬咗啖已經停咗手🤢講返正題先,近排係布甸包熱潮,相信好多麵包店都想分一杯羹製作下。意外地同樣喺油麻地附近搵到一間麵包店相當多款式麵包而門口好大個橫額寫住布甸包,咁就吸引咗我嘅目光,好可惜我見到個實物之後已經有預感唔好食,但都照買想實測俾大家,而結果當然同我預期一樣😂其實佢係一間經濟又好多麵包嘅餅店,只係我冇食佢其他麵包姐留意番係完全不需排隊,都見到有人幫襯買架!👓焦糖法式布丁包 $15/個本身布丁包係參考焦糖布丁做法,平時其他麵包舖會採用法包便挺硬質地,但依個就採用偏軟身嘅普通麵包質地,太淋同啲布丁一樣淋令成個麵包冇口感,如果焗/氣炸鍋都好啲啲起碼會脆返啲。中間嘅布甸根本就唔係布甸,只係一pat醬汁,佢落得太多個吉士,味道上完全冇蛋味冇香味直情冇味!質感上冇布丁嘅凝固質感冇厚度只係淋淋地嘅醬!完全冇布丁應有嘅焦糖脆片或蛋香味,成個包都唔知咩嚟😅勝在貨源十足唔使排隊,麵包獨立包裝夠衛生但見網上都好多人讚🤔評分:5/10
真係未食過咁難食嘅麵包,同屋企人咬咗啖已經停咗手🤢
留意番係完全不需排隊,都見到有人幫襯買架!

👓焦糖法式布丁包 $15/個
但見網上都好多人讚🤔