2022-12-30 1183 瀏覽
今日同一班同事一行20人team lunch,每人叫一份set lunch前菜方面:田園沙律份量幾大自家製骨膠原清湯份量小,湯的確好清,淡如水,只有胡椒味主菜:我自己叫咗STEAK & FRIES $168 * 1.1Flank steak medium結果等咗足足一個鐘頭200g 真係好少,中間味道唔錯,側邊兩邊過熟,有啲鞋Overall肉係ok既,唔算特別驚喜,食完無飽肚感(其他同事叫咗羊架,極細份;Burger份量係正常)之後餓住再等咗半個鐘,開始奇怪點解薯條仲未上齊,就同個外籍侍應催單。外藉侍應話啲野食已經上晒,我話我地好多人都無薯條,然後佢話係兩個人share一蘿薯條。所有同事都驚訝無人同我地講過薯條係share,而且薯條份量根本唔多,而且我張枱坐10個人,只有4蘿薯條,根本係做漏。然後我再同侍應理論佢做漏,佢問返我「so what can i do for you」,仲要同我地講「the fries are free」,我估佢意思係話比我地share係合理,因為free of charge,但我地感到好詫異,明明係個set包埋,我地比$168,薯條係你施捨?最後我要求佢即刻

前菜方面:
田園沙律份量幾大
自家製骨膠原清湯份量小,湯的確好清,淡如水,只有胡椒味

主菜:
我自己叫咗STEAK & FRIES $168 * 1.1
Flank steak medium
結果等咗足足一個鐘頭

200g 真係好少,中間味道唔錯,側邊兩邊過熟,有啲鞋
Overall肉係ok既,唔算特別驚喜,食完無飽肚感

(其他同事叫咗羊架,極細份;Burger份量係正常)

最後我要求佢即刻補返相應既portion我,佢同意,結果補咗兩蘿。(唔知有冇額外收錢,單據喺其他同事手)

總結係:極差服務,食物質素中等,貴又唔飽,一肚氣!

2022-12-30
慶祝紀念