2018-09-29
李好味位於中環擺花街,一d都唔難搵,店鋪有兩層,店內裝修充滿本土懷舊味,玩味十足,醒目舊式招牌舊式茶餐廳手寫餐牌,頂呱呱推介,有唔少抵死餸名,懷舊鐵窗,舊海報,綠色軟皮櫈,紅A牌紅色燈罩隨處可見,被安排坐到窗邊位置,店內環境一流,可惜窗外正在修路,有d殺風景,呢片窗影過去,非常有feel,因為唔想飲酒所以叫左mocktail自己柚,店員都話自己鍾意飲,無介紹錯,酸酸地,唔錯唔錯,傻豹,雪碧加士多啤梨雪糕,懷舊野黑牛d friend,都唔會唔好飲,老魷鬼鬼,油炸鬼釀魷魚蝦膠,再加甜酸醬,送酒一流,夠脆夠熱氣,好食,薯頭薯腦,波浪薯條,伴以芝士醬,芝士粉,旁邊仲有松露蛋黃醬,薯條夠粉,一絕,李小龍蝦,味道可以但我唔太鍾意個汁,有d濃味,反而跟埋既炸饅頭配用煉奶打成既cream,反而幾驚喜,煉奶cream塗落炸饅頭一齊食,入口即溶,好有趣,而且又無平時煉奶咁甜,最後食埋個鹽焗有米雞,呢個要等50分鐘,雞好嫩,但糯米飯唔多,仲有兩隻鮑魚,另外怕你唔夠味,另上鮑魚汁比你,味道可以,但唔驚喜,呢個試過就👌,由於食完已經好飽,所以已經無力再食甜品,如果想食下野傾下計,呢間係唔錯既選擇。
醒目舊式招牌
舊式茶餐廳手寫餐牌,頂呱呱推介,有唔少抵死餸名,
懷舊鐵窗,舊海報,綠色軟皮櫈,紅A牌紅色燈罩隨處可見,
自己柚,店員都話自己鍾意飲,無介紹錯,酸酸地,唔錯唔錯,
最後食埋個鹽焗有米雞,呢個要等50分鐘,雞好嫩,但糯米飯唔多,仲有兩隻鮑魚,另外怕你唔夠味,另上鮑魚汁比你,味道可以,但唔驚喜,呢個試過就👌,由於食完已經好飽,所以已經無力再食 甜品,如果想食下野傾下計,呢間係唔錯既選擇。