2021-08-11
💛煲底海鮮火鍋料理 @尖沙咀📍尖沙咀金馬倫道38-40號金龍中心3樓呢度環境企理乾淨 張枱夠大 可以放到唔同食材👍🏼 呢度價錢雖然比較貴 但食物質素高 值得一試🌟 而且晚市火鍋有優惠 星期日至四 全單85折 星期五、六及公眾假期或公眾假期前夕全單9折✨🍅蕃茄薯仔牛粒鍋 $109最近新出左秘製酸菜腩肉鍋 優惠價只係$88 本身都想叫呢款湯底 但可惜我怕太辣食唔到 所以最後都係pl叫返蕃茄湯比較穩陣~ 蕃茄味濃郁 好掛湯🍅 牛粒勁多🐮粒粒牛味都好重 超入味🤤 而且肉質軟淋 好易咬 帶點油脂😛😛🐮頂級新鮮手切本地肥牛 (小) $269肥牛厚薄度適中 牛味香濃😋 入口夠爽 但我覺得油脂就唔夠多~🐷本地澳洲黑豚肉 (小) $239本身打邊爐係私心鐘意食牛多過豬好多 但呢度既黑豚肉好高質✨ 肉質一d都唔韌 而且夠嫩滑 肥瘦均勻👍🏼👍🏼 推薦豬多過牛🌟▫️自家製三寶餃 $99三寶餃有鮮蝦雲吞、鳳城水餃同墨魚韭菜餃🥟每一舊都大大粒 皮爆餡多 真係好足料 😍😍應該落左唔少蝦🦐▫️爆汁四寶丸 $109小心燙口‼️因為真係食到爆汁😆 四寶丸分別係杞子雞肉、梅菜豬肉、流沙墨魚丸 、芝士蝦丸 味道夠特別 個人最鐘意流
💛煲底海鮮火鍋料理 @尖沙咀
📍尖沙咀金馬倫道38-40號金龍中心3樓
🍅蕃茄薯仔牛粒鍋 $109
🐮頂級新鮮手切本地肥牛 (小) $269
🐷本地澳洲黑豚肉 (小) $239
▫️自家製三寶餃 $99
▫️爆汁四寶丸 $109
小心燙口‼️因為真係食到爆汁😆 四寶丸分別係杞子雞肉、梅菜豬肉、流沙墨魚丸 、芝士蝦丸 味道夠特別 個人最鐘意流沙墨魚丸同芝士蝦丸 流沙入面係鹹蛋黃 而蝦丸有芝士流心 口感提升🤤🤤
▫️煲底醉鮑魚 $70
好方便😍😍 上菜既時侯發現d蝦剝曬先上🦐 啱曬d想食蝦但懶得剝殼既人🤣 鮑魚同蝦都好有醉香味 夠鮮甜同爽口彈牙 而拌碟既涼拌雲耳份量超多 口感爽脆😋 因為太多其他嘢要食所以建議都係唔好食到飽曬🤣
▫️蔬菜拼盤 $69
蔬菜有不同款式 夠晒新鮮🥬
💜紫貝天葵 $18
呢度竟然有紫貝天葵!!多數去大澳先會買到🥺 味道有d似山楂 酸酸甜甜好開胃 啱曬打邊爐飲😋
👅好味:4.3/5
💲價錢:3/5