2009-04-19
因為雜誌送嘅贈卷就快到期,所以apr 17, 09嚟食咗 : 1) chocolate + 香港奶茶 (hk$33)-都喺"meet"唔甩舖朱古力癮...........但喺好似快溶咗d-唔知喺佢溶溶哋嘅關係定我最近另結新歡 (ben & jxxxx's - chocolate therapy),覺得佢嘅朱古力無以前咁好味-奶茶味就可以濃d就似港式奶茶多d 2) mint pineapple + hot chocolate (用贈卷送)-試咗友人1"羮"薄荷菠蘿,有少少菠蘿味-但友人就略兼它嘅薄荷唔夠清-而個辣朱古力友人亦唔多欣賞,總之呢2個味結合埋1齊,友人就覺得好麻麻哋喇- 好耐無嚟幫襯過xtc............發現種類上多咗本土文化,例如奶茶味同煉奶味 - 1路食,我1路都有諗番起初次食xtc時(soho已結業嘅必列啫士街店)所坐嘅橙色sofa
1) chocolate + 香港奶茶 (hk$33)
-奶茶味就可以濃d就似港式奶茶多d
-試咗友人1"羮"薄荷菠蘿,有少少菠蘿味