2020-10-28 333 瀏覽
茶飲店由本地團隊創立, 每杯花果茶都會由新鮮水果及原片茶葉加以壓碎, 再以雞尾酒及精品咖啡技巧調配, 仲首創全港N2 Cheezzino 泡沫化技術, 提供一個創新既茶飲體驗☺️🥤ᴅʀɪɴᴋ· 招牌花果茶 $38﹟清幽四季春烏龍茶作茶底再配以自家研製既洛神花果醬沖出既水果茶, 面頭仲用左玫瑰花瓣做裝飾, 聞住淡淡既玫瑰幽香🌹叫左少甜, 飲落酸酸甜甜, 消滯一流👍🏻又夠開胃😉🥤ᴅʀɪɴᴋ· 菊花龍井Cheezzino $42﹟全新既奶蓋體驗😱茶店將已煮製並冷卻既芝士醬注入氮氣, 令佢地泡沫化😯化學原理令到個奶蓋變得輕盈, 但又不失其芝士味, 咸度岩岩好,減輕飽膩既感覺😍建議盡快飲用🤭🥤ᴅʀɪɴᴋ· 桂花焦糖正山小種 $36﹟絕對有驚喜既一杯‼️而且係出面暫時未飲過既味道⚠️桂花以冰滴形式長時間萃取精華, 再配合埋醇厚的正山小種紅茶, 飲落有種獨特煙燻味🙊茶味比前兩杯濃厚, 而茶味出得黎又帶有淡淡既焦糖甜味, 層次比較豐富既味道🤩🤩

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 招牌花果茶 $38
招牌花果茶

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 菊花龍井Cheezzino $42
菊花龍井Cheezzino

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 桂花焦糖正山小種 $36
桂花焦糖正山小種(左)
招牌花果茶
菊花龍井Cheezzino
桂花焦糖正山小種(左)
  • 桂花焦糖正山小種