-朱古力迷有口福!!🍫食Tea唔使一定去酒店嘅🤭最近去咗一間以朱古力做主題嘅小店試咗個用朱古力做主題嘅Tea Set鹹甜點都好出色,真係好有驚喜🥰/▫️CHOKOLICIOUS Afternoon Tea Set $248/1位(2位起)▫️/▪️鹹點▪️/—三文魚西蘭花法式鹹批—鹹點唔多,但好驚喜好出色👍🏻三文魚同西蘭花配搭好特別配合製成卡幫我味道互相輝映😋/—巴馬火腿黑醋汁牛角包三文治—巴馬火腿嘅鹹香配合黑醋汁點綴牛角包幫助中和鹹味,味道好夾🥐/▫️甜點▫️/—香蕉朱古力焦糖脆餅批—香蕉同朱古力嘅配搭真係好完美一啖食晒香蕉➕朱古力➕焦糖脆脆口感豐富,超級大滿足呀💕/—紅桑子朱古力撻配時令水果—酸酸甜甜紅桑子幫助中和朱古力嘅甜膩感再配合香脆撻皮,層次豐富🍓/—脆皮朱古力泡芙—泡芙嘅脆皮外層加上中間凍冰冰嘅忌廉更加突出朱古力嘅唔同口感同味道😋/—伯爵紅茶朱古力焦糖燉蛋—朱古力帶出陣陣伯爵茶嘅香味加上焦糖燉蛋嘅脆糖頂層一次過食出多種味道同層次🥰/—糖漬橙粒朱古力粒鬆餅配香橙柚子果醬—食下午茶當然唔少得鬆餅鬆餅配上糖漬橙粒同朱古力粒再配合香橙柚子果醬酸酸甜甜口味豐富🍊/Afternoon Tea Se
朱古力迷有口福!!🍫
食Tea唔使一定去酒店嘅🤭
最近去咗一間以朱古力做主題嘅小店
試咗個用朱古力做主題嘅Tea Set
鹹甜點都好出色,真係好有驚喜🥰
▪️鹹點▪️
—三文魚西蘭花法式鹹批—
鹹點唔多,但好驚喜好出色👍🏻
三文魚同西蘭花配搭好特別
配合製成卡幫我味道互相輝映😋
—巴馬火腿黑醋汁牛角包三文治—
巴馬火腿嘅鹹香配合黑醋汁點綴
牛角包幫助中和鹹味,味道好夾🥐
▫️甜點▫️
—香蕉朱古力焦糖脆餅批—
香蕉同朱古力嘅配搭真係好完美
一啖食晒香蕉➕朱古力➕焦糖脆脆
口感豐富,超級大滿足呀💕
—紅桑子朱古力撻配時令水果—
酸酸甜甜紅桑子幫助中和朱古力嘅甜膩感
再配合香脆撻皮,層次豐富🍓
—脆皮朱古力泡芙—
Afternoon Tea Set跟配兩杯$58以下嘅飲品
我哋試咗兩杯單一產地朱古力飲品(熱)☕️
菲律賓Auro70%➕厄瓜多爾72%
兩杯都係黑朱古力
超級濃郁,鍾意飲朱古力嘅朋友一定要試吓
由單一產地可可豆製作而成
更能品嚐出該產地可可豆嘅獨有風味👍🏻
㊙️CHOKOLICIOUS Afternoon Tea Set要預早兩日前預訂💕