2009-02-21 16 瀏覽
呢間既朱古力飲品出哂名係好好飲,今日終於有機會試下啦。一去到就諗下飲咩味,原味朱古力定牛奶朱古力。諗下諗,都係飲原味,因為原味既朱古力會好飲。一落左單等左差唔多五分鐘,見個店員將朱古力粉加冰再加埋朱古力,之後放入攪拌機攪拌,美味既朱古力飲品就完成啦。雖然真左幾耐,但見店員咁俾心機整,等耐都值得既。原味朱古力飲品呢杯野好似一件精美既藝術品,做得好靚加埋上面cream,簡直係一流。我飲落去,覺得有沙冰溝埋落飲品到,但又唔會將原本既朱古力味溝淡。呢個現象係由飲第一啖直至最後一啖既。朱古力味好夠濃,杯野又唔算太甜。試過呢次,我好肯定會有下次,因為陣朱古力味好夠濃之餘,又夠結實。我覺得一分錢一分貨係對既。以朱古力飲品係好飲過星巴克既。下次試下牛奶朱古力飲品。

原味朱古力飲品呢杯