好耐冇食過雞蛋仔,因為1底都幾heavy,食完通常都好「漏」。旺中的ice puff我喺YouTube睇過好多次,次次睇到啲真實食評都流口水🤤🤤咁滯,今日經過旺角,加上有2個人,就一齊買嚟試下😋。嚟到時顧客唔多,等一陣就可以落單,俾咗錢等5-10分鐘就有得食。我哋點咗70%比利時朱古力口味🍫。餐牌上有多款特別口味,好似黑松露、鹹蛋黃等都好吸引。我聽到前面落單的人都係點朱古力,仲額外+$7加麻糬。70%比利時朱古力雞蛋仔🍫:上手微暖,唔算熱。整體size同一般雞蛋仔差唔多,但佢明顯細粒啲,如果逐粒搣🤏🏻嚟食都幾㩒食😆。到手時有幾粒雞蛋仔的邊位有朱古力爆漿,睇見都已經對佢充滿信心😍。佢啲邊位幾脆,每粒雞蛋仔入面都有朱古力漿🍫(唔係流質,而係有少少朱古力麵糊的質地),朱古力味夠濃又唔甜,超好食😭😭😭,絕對滿足到鍾意食朱古力甜品的人🥇。2個人share嚟食,我食到2/3左右開始覺得有啲飽同漏,但食到尾都冇食厭👍🏻。排隊人士有唔少會點格仔餅🧇,估計都係呢度的名物之一。另外有人點鹹蛋黃雞蛋仔,我見到有勁多鹹蛋黃碎鋪面,極邪惡,勁吸引❗有機會一定要再試下其他口味😋😋😋~~

2024-01-21
5 分鐘 (堂食)