2020-07-04
見到有朋友係到食tea打卡🤩🤩好吸引喎!隔左幾日同條佬放假,晏就我唔比佢食咁飽😂😂😂超有心機打算黎呢邊食個輕型下午茶!不過未食前佢太餓食左啲零食,所以只叫左1set😋大約四點黎到,只有兩枱客人,場面有啲冷清🤭餐廳裝修好明顯有花心思同花~金錢🤣👍🏻不過有個操唔純正廣東話既呀姐,態度就麻麻,唔知以為去左茶記🙃🙃大約五分鐘左右,🍹熱情如火就黎啦😌😌紅蘿蔔菠蘿熱情果薑黃,最搶味係紅蘿蔔😚應該無落糖,飲落係好清澀既菜青味😂😂其他味道都唔明顯😆希望係真健康飲品喇!萬眾期待既tea set🤩🤩由上而下排列~👉🏻紫糯米椰子烏冬配芒果蓉~第一啖食落係甜甜既芒果味😚咬咬下就係煙韌既紫糯米,一人一湯匙,方便又好味😂👉🏻糯米泡沫薯蓉~呢個個樣好迷幻🤪我覺得有啲似食緊淮山蓉,因為佢黏黏地😂😂唔識形容呀,但我地覺得幾好食!!😆👉🏻麻醬百頁豆腐~呢個就同平時食開既差唔多,硬身既豆腐,但麻醬係暖既🤣🤣而且唔係平時食開咁濃既麻醬味,呢個恰到好處😳👉🏻蘑菇銀絲卷配燒烤汁~個包似饅頭,夾住大量既蘑菌類,相對普通啲😅👉🏻紅菜頭撻配咖哩素蛋黃醬~撻幾鬆脆!淡淡既紅菜頭,印象中咖哩味唔突出🤣🤣
萬眾期待既tea set🤩🤩
由上而下排列~