2014-08-03 2693 瀏覽
第一次寫食評 一直好想試李家炸雞,上網見D人話要等好耐,咁啱係OPENRICE SEARCH到灣仔有分店,雖然未有食評,都走咗去試...可能啱啱新開,加埋我地係下晝三點幾去,間鋪得一枱人,唔洗等直入,叫左甜辣炸雞同埋芝士雞扒辣炒年糕,本身想試埋紅醋,但店員話仲未拎到酒牌,所以得汽水同果汁飲(但紅醋有酒精成份嗎?)先黎開胃前菜,得兩碟同其他韓國餐廳比算少,不過今次志在食炸雞唔緊要啦等左好耐...終於到主角上場! 呢度炸雞價錢同其他地方差唔多,但個份量大得驚人,大家唔洗爭可以不停食好爽。炸雞外皮好脆,入面唔算多肉汁但又唔係好乾,算係咁,鍾意佢個甜辣醬,越食越惹味呀~跟住就到芝士雞扒辣炒年糕...唔記得有炸雞食所以又叫左雞,冇記錯仲有款年糕係配海鮮既,不過年糕裡面既雞同炸雞唔同既! 芝士好厚,但又唔係好濃嗰隻,剛剛好食完唔會覺得好漏,而且夠晒黎送年糕同雞肉,芝士迷會鍾意只係叫左兩碟野,但我地三個女仔都食到好飽,同行既有人之前食過,話同樣份量佢試過四個人食都夠飽,都幾抵食
第一次寫食評

甜辣炸雞
芝士雞扒辣炒年糕
題外話/補充資料: 朋友大意漏左電話係餐廳,店員(定老闆?)拎住部電話跑出黎追番我地,好好人呀~
2014-08-02
芝士雞扒辣炒年糕