2023-04-11
最近發現屋企附近有間韓國菜,開咗咁耐都未幫襯過😂原來荃灣/尖沙咀/灣仔都有分店,都係主打傳統韓國菜,食物選擇都幾多🤔仲有得自選雙拼炸雞~泡菜湯套餐 $68個泡菜湯意外地好喝!湯夠熱又濃郁,泡菜夠酸份量又多,唔會太淡味好似泡菜水咁😂材料都好豐富,仲有3個配菜,我會為咗個泡菜湯再嚟😂芝士辣海鮮炒年糕 $178整碟都佈滿芝士😻可以瘋狂拉絲😂年糕好煙韌,海鮮份量都幾多,有青口/蝦/八爪魚等等,味道微甜幾乎無咩辣味~不吃辣人士都接受到👌🏻建議3-4人分享,都幾大碟同好多芝士年糕😂😂蜂蜜蒜蓉炸雞(半份) $113半份都好大份,醬汁鹹鹹甜甜好濃稠,勁重蒜蓉味😂推介一定要揀呢隻味!!! 炸雞香脆外皮唔會太厚粉,肉嫩多汁又夠熱,整體都不錯。甜辣炸雞(半份) $98醬汁偏甜,幾乎無辣味😂醬汁好濃稠但味道偏淡~重口味人士表示可以再甜啲辣啲😂相比起呢款我更中意蜂蜜汁~
泡菜湯套餐 $68
芝士辣海鮮炒年糕 $178