2018-10-10 30 瀏覽
今日同女朋友黎到杏花村想搵間西餐食下,見呢到有旋轉木馬背景就入左黎試下啦😂打開drink menu都有旋轉木馬一開始係餐湯,今日餐湯係粟米忌廉湯,都好厚身,唔會係好水既白湯。另外有田園沙律,跟左芝麻醬,蔬菜都新鮮。第一個黎既主菜係竹炭漢堡包,一食個包好鬆脆,漢堡肉夠厚,同時個千島醬好夾佢既蕃茄同肉。漢堡肉中間好juicy,呢道菜我覺得係今晚亮點。之後到呢個黑松露忌廉汁香菇雲吞,個汁既黑松露味幾突出但雲吞個餡料同想像中有出入,唔係香菇既感覺。最後上既主菜係呢款慢煮羊架,1人份量總共有3塊都好充足啦。由於係慢煮既關係,食落肉質鬆軟,旁邊紅酒汁味道都濃郁,薄荷啫喱一直都係羊肉既好伙伴,薯蓉薯仔味重,好挺身,係我鍾意既類型。跟餐甜品加25蚊可轉心太軟,中間都有軟心,但好似有少少太甜啦,配搭雪糕都幾好味。青檸蘋果梳打味道唔錯,叫左少甜更加感受到生果味,如果青檸味再重少少就好岩我胃口啦。芒果沙冰見到成個冰好挺身,飲落冰粒有少少太粗,有啲太凍。總結呢到裝修唔錯,有一種童真同埋食物份量充足,價錢都算合理,有機會黎到都可以一試。補充一點,服務員態度好好,中間轉主菜同甜品都有幫我地換碟,一開始都好詳細介紹

打開drink menu都有旋轉木馬
粟米忌廉湯

田園沙律

另外有田園沙律,跟左芝麻醬,蔬菜都新鮮。
230克安格斯配竹炭漢堡包
黑松露白酒忌廉煮意式香菇雲吞

55度低溫慢煮巴黎式紅酒妞西蘭羊架

心太軟

青檸蘋果梳打

芒果沙冰

芒果沙冰見到成個冰好挺身,飲落冰粒有少少太粗,有啲太凍。

總結呢到裝修唔錯,有一種童真同埋食物份量充足,價錢都算合理,有機會黎到都可以一試。補充一點,服務員態度好好,中間轉主菜同甜品都有幫我地換碟,一開始都好詳細介紹各款套餐價錢同餐湯甜品等,值得一讚。
230克安格斯配竹炭漢堡包
55度低溫慢煮巴黎式紅酒妞西蘭羊架