今日呢去咗柴灣睇戲,因為果邊平同有大戲院,所以就去咗嗰邊睇。之後呢就要去搵食啦但係柴灣就冇嘢好食,所以就去咗杏花邨嗰度搵食。杏花新城嗰度呢就有好多餐廳,有中式西式日式快餐咩都有,我地就比間裝修好特別嘅Cafe Paradise 吸引咗入去。我地就坐咗去個好似灰姑娘坐嘅果架車度食,好有風味。佢係一間西式餐廳由前菜、小食、扒類、main course、pizza都有。本drink menu重好有心機咁一打開就有3D屋彈開黎。我地叫左個小食拼盤,卡邦尼意粉同雲呢拿沙冰。鋪入面座滿哂人,一家大細以至一個人鋸扒都有。等咗一陣,先黎個小食拼盤。四款雞翼,都各有特式,水牛城雞翼最開胃因為酸酸地少少辣。咖哩角都炸得好脆,如果有多啲餡就更好。炸芝士好creamy,唔講以為食緊炸豆腐,幾得意,幾好食。而薯角就炸到新鮮滾熱辣咁,好香脆,好好味。卡邦尼意粉個份量都幾多,個汁修到啱啱好,令到個粉好creamy,而且佢煮到好彈牙,都唔錯。杯沙冰好有雲呢拿味,唔太甜,好啲似飲奶昔咁,值得一試。間鋪都幾大,野食就算散叫都唔太貴,而且食物都幾好味,份量又唔少,所以都吸引到好多人食,遲咗黎都要有排等呀。

我地就坐咗去個好似灰姑娘坐嘅果架車度食,好有風味。

我地叫左個小食拼盤,卡邦尼意粉同雲呢拿沙冰。

鋪入面座滿哂人,一家大細以至一個人鋸扒都有。

等咗一陣,先黎個小食拼盤。
四款雞翼,都各有特式,水牛城雞翼最開胃因為酸酸地少少辣。
小食拼盤

水牛城雞翼

咖哩角都炸得好脆,如果有多啲餡就更好。
咖哩角

炸芝士好creamy,唔講以為食緊炸豆腐,幾得意,幾好食。

而薯角就炸到新鮮滾熱辣咁,好香脆,好好味。
炸薯角

卡邦尼意大利粉

杯沙冰好有雲呢拿味,唔太甜,好啲似飲奶昔咁,值得一試。
雲呢拿沙冰

小食拼盤