2017-08-14 213 瀏覽
今日搵食搵到黎荃灣,係天橋上望落去見到呢間好似唔錯甘,就去睇下。門口有一個信箱,入面暗暗的,有個好高既門口,好靚好有氣氛!雖然想即刻入去,但打工仔既我地都係睇左餐牌先,見到價錢都唔係話好貴,就入左去啦。餐廳職好友員好有禮,會幫忙開門,介紹食物,感覺良好!我叫左個set dinner有湯、前菜、主菜同甜品,唔錯!餐湯係濃濃的蘑菇湯,最喜歡蘑菇果陣味!正!仲配埋個包,脆脆地,內裡如一般法國包甘較煙韌。上枱前先焗熱前菜煎帶子,兩邊煎香,唔會好乾,食落好爽口、彈牙。呢個十個推!首先,睇相都見到,海鮮好多,又大又肥美!有青口、蝦、魷魚同帶子,海鮮多過長通粉甘濟。海鮮新鮮,會先煎香,食落更爽口。個汁creamy,唔會太重味,沾滿每一寸長通粉,好味!$178連餐好抵食!正!另點左個有廚師推介既 西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉,雜莓汁。由於黑毛豬肉質比較軟既關係,所以制作做食物時好多時都會切成比較厚身,咬落啖啖肉,而又可以保留濃濃豬肉味。呢個豬鞍做得真係唔錯,好林,又厚身,食落好滿足!配埋個蘋果蓉同雜莓汁好夾,因為雜梅汁酸酸甜甜,點埋食無甘濟,又可以刺激下個味蕾,正!厚切雜梅汁酸酸甜甜,好夾!甜品揀左焦糖燉

餐廳職好友員好有禮,會幫忙開門,介紹食物,感覺良好!

我叫左個set dinner
有湯、前菜、主菜同甜品,唔錯!

餐湯
係濃濃的蘑菇湯,最喜歡蘑菇果陣味!正!
仲配埋個包,脆脆地,內裡如一般法國包甘較煙韌。上枱前先焗熱

前菜
煎帶子,兩邊煎香,唔會好乾,食落好爽口、彈牙。

香煎帶子配紅花汁

呢個十個推!
個汁creamy,唔會太重味,沾滿每一寸長通粉,好味!
$178連餐好抵食!
忌廉香檳汁海鮮長通粉

正!

另點左個有廚師推介既 西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉,雜莓汁。

西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉,雜梅汁

厚切

雜梅汁酸酸甜甜,好夾!

甜品揀左焦糖燉蛋,細細杯,好濃既奶味,好creamy!面頭既焦糖脆脆的!好味!

焦糖燉蛋

今日又發現間好餐廳,座位闊落,坐得舒服,得閒會再黎
香煎帶子配紅花汁
忌廉香檳汁海鮮長通粉