2017-07-15
星期六晚一家人出去食晚飯,知道尖沙咀新開左一間蒸氣鍋餐廳,於是一家人出發去試吓!餐廳的職員招呼都很好,隔離枱有食客電話要叉電,職員都會幫手!見到有一個自選套餐幾唔錯,398一位,都幾多嘢食,又有啤酒汽水任飲,我哋就決定呢一個套餐!另外,依家有龍蝦優惠,金箔松露蒸南非龍蝦,聽到個名都覺得好矜貴,每隻都只係$48,好抵!於是我地點左兩隻!龍蝦Size都唔細隻,幾有肉,上面佈滿黑松露,蒸完香氣四溢!套餐食物真係幾多款,單單前菜都有9款,我地揀咗味付海蜇,前菜嚟講都幾大碟,麻油味香,海蜇爽口!自選海鮮六款都好吸引,屋企人鐘意鮑魚,我地揀咗蟲草花蒸鮑魚,另外仲揀咗蒜蓉粉絲蒸蟶子皇。清蒸鮑魚可以食到原汁原味,鮑魚夠晒彈牙,一啲都唔韌!大大隻嘅蟶子皇好鮮甜,配粉絲一流!另外仲有三款指定食物,三文魚刺身,清蒸中蝦同埋蕃薯蜆。蜆肉脹卜卜,好肥美,又鮮甜!中蝦好新鮮,肉質彈牙!還有自選兩款菜式,我哋揀咗秋葵同埋蟲草花蒸新鮮雞。秋葵有益健康,清清地幾好!的確是新鮮雞來的,肉質嫩,清蒸可以保留新鮮雞的鮮味!最後還有馬拉糕,家姐最愛!
清蒸鮑魚可以食到原汁原味,鮑魚夠晒彈牙,一啲都唔韌!
大大隻嘅蟶子皇好鮮甜,配粉絲一流!
另外仲有三款指定食物,三文魚刺身,清蒸中蝦同埋蕃薯蜆。
蜆肉脹卜卜,好肥美,又鮮甜!
中蝦好新鮮,肉質彈牙!
還有自選兩款菜式,我哋揀咗秋葵同埋蟲草花蒸新鮮雞。
秋葵有益健康,清清地幾好!
的確是新鮮雞來的,肉質嫩,清蒸可以保留新鮮雞的鮮味!
最後還有馬拉糕,家姐最愛!