2016-06-14 185 瀏覽
大角咀咁多火鍋店 都真係幾難揀食邊間 見呢間個名咁有噱頭 一於試一試叫左個招牌麻辣雞煲 雙拼滑 黑牛柏葉蔬菜拼盆 雲吞 羊肉 等等既材料雞煲真係唔錯 因為係兩個人食 得半隻雞 但感覺上都幾多叫左小辣都唔係太辣 小小麻 洋蔥同香菜都幾多 雞肉好幼滑 而且夠入味 唯獨唔知點解嗅落唔太香 食落就幾好黑牛柏葉 幾新鮮 但好難煮 唔夠時間唔入味 煮得耐又縮到一個點...可以切得大塊應該會好DD雲吞係蝦肉雲吞 外軟內彈牙 唔太大粒 不錯羊肉色澤都唔錯 食落唔太羶 份量都OK(兩個人黎講) 因為兩個人所以淨係叫左一碟肉 份量岩岩好雙拼滑幾抵食 不過蝦滑真係好食 好彈牙 入面仲混左D蝦肉 蝦味濃蔬菜拼盆幾抵食 份量都OK既 諗唔到食咩既人可以揀呢個總括黎講 所有既材料都好新鮮 質素亦高既 但相比任食火鍋係貴少少 食慣平價任食火鍋久唔久豪一次都幾開心

雞煲真係唔錯 因為係兩個人食 得半隻雞 但感覺上都幾多
叫左小辣都唔係太辣 小小麻 洋蔥同香菜都幾多