2019-06-09 21 瀏覽
今日同朋友黎到尖沙咀,見到間新開既重慶火鍋,門口裝修好靚呀,就決定試一試。我哋要落樓梯落一層然後就有侍應招呼我哋。服務態度好,老板仲親力親為。上菜速度都算快。值得推介!湯底我地叫左鴛鴦鍋,重慶麻辣小辣同雞湯。湯底送鴨血同芽菜,雞湯底仲有一隻雞髀,啲肉一點都唔硬。我地叫左個洪鼎盛肉拼盤A,有美國安格斯牛小排,美國安格斯牛板腱,西班牙黑毛豬梅肉同紐西蘭羊肉片,啲肉切得好薄,好嫩,冇雪味。老板仲話如果人多有個a+b+c 盛肉拼盤,好抵呀!呢個係根湯底送嘅配料, 有我至愛嘅鴨血呀~😍本身我哋都叫咗個四寶, 有齊黑毛肚,豬腰 同埋鵝腸~ 同我一樣係內臟控嘅話必食! 材料砌得較薄身, 喺湯底川燙大約十幾下就可以食囉~門口有個自助bar 枱,自己配醬汁,好多選擇。碗都係自己拎。老板見到我地,仲好細心提醒我地可以拎左隔盤,隔番啲紅油,會健康啲,十分細心。最後叫左個紅糖涼粉解辣,自己落紅糖,岩番自己鐘意既甜度。

呢個係根湯底送嘅配料, 有我至愛嘅鴨血呀~😍

最後叫左個紅糖涼粉解辣,自己落紅糖,岩番自己鐘意既甜度。