2021-08-26 89 瀏覽
今日食Curator的下午茶,差不多2點在門口排隊等位,等6張枱,等了45分鐘,企到腳痛。望住村上隆花花, Yoshitomo的piercing glance, 草間彌生的波點,心情會好啲。其實係估唔到要等咁耐這個藝術和風下午茶, $258, 包指定飲品,就係凍、熱的Americans, Honey Lime, Latte Coffee, Cappuccino, Flat White coffee, Green Tea Latte Coffee. 加$38 upgrade artsy print coffee/chocolate. Tea set有味噌蝦杯,糯米雞翼,三文魚三文治,馬卡龍配紅莓乾 抹茶醬,蘋果丹麥酥,窩夫。食物,好香,好食,好有水準。我揀了print花花叮噹,好搞笑的公仔,好得意。咖啡底,係室溫的。餐牌寫iced,奇怪點加冰,其實沒有冰的iced. 係唔熱唔凍,好smooth,好飲。在這裏打卡影相,好舒服。如果,睇埋這些藝術家的故仔,真是好有趣。