2018-07-31
係紅磡讀書既我經常要係呢頭食野,商場既野食厭左就行到街上面搵野食。走到黎呢一間來多碗車仔麵,門面睇下好有以前食開個啲車仔麵店,好有人情味既感覺😌車仔麵係我中學既時候簡直係我既午餐首選,一來價錢係平,二來好多唔同配搭,三來最緊要快。呢度都一樣有呢幾個特質!見到有咁多餸我地兩個都好三心兩意😋😋朋友叫左魷魚、蘿蔔、雞翼、魚蛋四餸米線,米線好滑量夠多而且唔會一啖爛晒!咖哩魚蛋雖然細細粒但就夠晒味。蘿蔔都好入味,秘汁雞翼好特別又唔似滷水,大隻得黎肉又實又滑❤辣魷魚真係必食,好彈牙又爽口,夠晒惹味!👅我就叫左響鈴、蘿蔔、牛腩、辣魷魚、生菜五餸米粉。響鈴係一叫即係盒拆岀黎架,唔會俾水汽搞到林晒。蘿蔔一咬落去真係好多汁呀!秘制牛腩真係好好食,量多之餘味道真係好夠而且好林,唔似一般既五香牛腩又實又無味!😋👍🏻每次食車仔麵都必叫既生菜都好靚呀,食落好新鮮爽脆❤仲叫左個新既台灣麻辣鴨血,用呢度自己整既秘制辣醬加新鮮韭菜整。鴨血味道既好特別,同魷魚蘿蔔一樣,黎呢度一定要試!加上呢度自己調既麻辣汁,好過癮!🙂呢度店員都好好人,好好禮貌,真係好人情味!最後兩個人埋單都唔洗100蚊呀;就算食到一碗五個餸都係41蚊,
見到有咁多餸我地兩個都好三心兩意😋😋
呢度店員都好好人,好好禮貌,真係好人情味!
最後兩個人埋單都唔洗100蚊呀;就算食到一碗五個餸都係41蚊,加底都係3蚊🤤食到每個餸都有唔同味道,唔係全部都係湯底咁既味。啲餸多款之餘,連麵既種類都咁多!真係平價又高質既享受,以後都要多啲黎食埋其他餸😝