1K
2022-11-18 538 瀏覽
# #長沙灣有朋友話長沙灣開咗間由越南人主理的外賣小店, 剛好在嫲嫲住的老人院附近, 去探完嫲嫲買個外賣返屋企慢慢嘆! 🥜同老闆傾計, 原來店內用花生、青檸、炸蔥、香茅、九層塔、豬肝醬、扎肉等, 均由越南空運到港, 不計成本, 只求大家食到正宗越南美食, 讚! 🦐鮮蝦米紙卷 $40 ~ 我本身好喜愛米紙卷, 鮮甜蝦, 大量粉絲、青瓜及新鮮生菜, 再沾上酸甜醬汁, 好清新好適合而家唔熱唔凍的天氣食, 好開胃! 🥖越式雞肉三文治 $42 ~ 所謂三文治, 其實係法包! 有青瓜、肝醬、酸蘿蔔絲、特色越南辣醬! 雞肉用自家製醬汁醃, 酸酸甜甜, 雞肉嫩滑又多汁, 好讚! 🍜越式手工札肉撈檬 $48 ~ 用上40斤新鮮牛骨熬煮而成, 完全無味精, 好鮮甜, 入口順喉! 札肉經身邊的越南華橋確認, 是真正越南札肉, 入口與本地的札肉完全不同層次! ☕️越式凍咖啡 $10/跟餐, 散叫都只係 $18! 抵到癲! 咖啡從北越進口, 以5種不同咖啡豆調製而成! 味道香醇濃厚, 口感幼滑有層次, 此等咖啡只在這一家可飲得到, 因為這咖啡是不出口國外的啊! 🥭越南青檸芒果茶 ~ 以頂級鍚蘭紅茶及越南青檸調製,
# #長沙灣

🥭越南青檸芒果茶 ~ 以頂級鍚蘭紅茶及越南青檸調製, 香甜清新, 好讚!

闆表示, 所有醬汁均以新鮮生果配以檸檬汁調製而成, 怪不得那麼香甜!

外賣自取
午餐