2022-07-12 305 瀏覽
收工肚餓想快快手食一餐,係淘大搵到呢一間新開嘅樂園魚蛋專家,睇落好似好吸引咁。實在係啱晒我想簡簡單單又唔想好肥膩嘅選擇。通常粉麵檔嘅選擇都唔係幾多但係佢呢間餐廳有唔同款式任君選擇。我地就叫咗一個牛三寶河粉同埋豬手魚蛋麵。首先侍應姐姐一放上枱已經食慾大增(加上我好肚餓),已經忍唔住飲咗啖湯底,而個湯底真係好濃郁,讚。再嚟就急不及待咁食咗佢嘅崩沙牛腩,真係好林同好入味,不愧係佢嘅招牌菜式。而佢嘅牛腩同埋牛肚都同樣好入味,估唔到呢個牛三寶套餐咁好食。而佢嘅河粉就係幼身啲嘅河粉,有少少泰國菜金邊粉嘅感覺,連埋佢濃郁嘅湯底一齊食實在為止一讚。而我都偷食咗朋友嘅魚蛋同埋豬手,魚蛋好大粒好彈牙,豬手就非常入味,見到朋友都對呢個豬手愛不釋手,仲話下次都一定要嗌返佢喎。最近亦唔知點解其他餐廳會少咗凍檸賓嘅選擇,所以我地亦都特意嗌咗兩杯凍檸賓解下渴。其實環顧德福淘大德寶都唔係好多魚蛋粉麵嘅選擇,所以開咗呢間又抵又好食嘅樂園餐廳實在太好喇🧡🧡