餐廳: 富山麵家
資訊:

2022-06-24 4 瀏覽
搭巴士經過銅鑼灣發現有間大有來頭嘅隱世拉麵店😳 佢哋嘅黑醬油拉麵已經連續五年榮獲東京拉麵秀嘅冠軍🏆咁出色當然要試吓佢啦👍🏻我同妹妹分別叫咗兩碗拉麵,兩個小食同兩杯飲品💕🍜冠軍黑醬醬油拉麵以黑醬醬油做湯底,味道自然醇香,口感濃郁,鹹度適中,配合埋雞骨,豬骨同埋鮮魚一齊熬製👍🏻令成個湯底口感好豐富❤️叉燒厚薄適中,油脂比例均勻💕🍜北海道牛奶拉麵換個湯底,試北海道牛奶味,牛奶湯底口感好順滑,同時飲到鰹魚湯嘅鮮味❤️好吸引🍜肉汁滿滿餃子名副其實嘅肉汁滿滿,每一啖都feel到肉汁嘅爆發💕🍜串燒雞軟骨雞軟骨軟硬度適中,而且燒得好香口又唔乾身,值得推薦👍🏻🍜凍鮮泡綠茶造型可愛,打卡一流💕🍜熱白桃綠茶陣陣撲鼻嘅白桃味,飲落好清新你哋都快啲試吓哩個冠軍嘅黑醬油拉麵啦💕

我同妹妹分別叫咗兩碗拉麵,兩個小食同兩杯飲品💕

🍜冠軍黑醬醬油拉麵

🍜北海道牛奶拉麵

🍜肉汁滿滿餃子
名副其實嘅肉汁滿滿,每一啖都feel到肉汁嘅爆發💕

🍜串燒雞軟骨
雞軟骨軟硬度適中,而且燒得好香口又唔乾身,值得推薦👍🏻

🍜凍鮮泡綠茶
造型可愛,打卡一流💕

🍜熱白桃綠茶
陣陣撲鼻嘅白桃味,飲落好清新

你哋都快啲試吓哩個冠軍嘅黑醬油拉麵啦💕