2024-01-24
今日去咗朋友馬鞍山嘅屋企,發現呢個we go mall商場,睇落都好新淨,入面嘅呢間泰國菜餐廳好似好多選擇,環境都好乾淨企理。🍍黃金菠蘿鮮蝦炒飯泰式菠蘿炒飯大大碟,仲要係超多配料,有雞肉粒、菠蘿粒、提子乾、肉鬆、蝦、腰果等等,調味好適中唔會好鹹,飯粒炒出嚟都好乾身。🐏辛辣串燒羊肉(3串)羊肉唔會好肥,燒完外脆內軟,辛辣調味比較香口,辣辣地好過癮,串燒有羊肉撲鼻嘅羶味,真係好啱冬天食👍🏻🐤泰式酸辣無骨鳳爪酸酸辣辣嘅開胃菜,次次食泰國嘢都會叫,食食吓就食晒成兜,真係唔夠喉🐟泰式青檸浸原條烏頭烏頭魚啖啖肉冇乜骨,份量都好大條,下面仲有熱爐一邊食可以一邊保溫,食到最尾都仲係熱辣辣,泰式青檸味酸酸辣辣咁,好提鮮唔會有腥味,仲有店家特製嘅調味料可以點魚肉食,好好味🥰🐮泰式沙嗲特色串燒牛(3串)串燒牛嘅係一口牛嘅形式,一啖一嚿,燒完出嚟唔會老同乾,配埋特製嘅沙嗲醬超級惹味🐽辛辣串燒五花腩(3串)五花腩肥瘦均勻,一咬落去啲油脂爆晒出嚟,啱晒我哋呢啲重口味人士😋🍲星洲肉骨茶呢個一上台枱已經勁大浸藥材味,好香,湯料有大大嚿嘅冬菇同排骨,今日天氣咁凍,飲一碗已經好暖胃,超正!📍 都薈亞軒 (馬鞍山)馬鞍山保
🍍黃金菠蘿鮮蝦炒飯
🐏辛辣串燒羊肉(3串)
🐤泰式酸辣無骨鳳爪
🐟泰式青檸浸原條烏頭
🐮泰式沙嗲特色串燒牛(3串)
🐽辛辣串燒五花腩(3串)
🍲星洲肉骨茶
📍 都薈亞軒 (馬鞍山)
馬鞍山保泰街16號We Go Mall地下G07號舖