2024-06-19 285 瀏覽
落雨天都係喺屋企樓下商場食嘢最方便,馬六我哋耐唔耐都會嚟幫襯娘惹大蝦海鮮摻摻個湯底好香濃,各樣嘅味道都好平均,小辣有椰香,麵底摻摻份量好多,吸晒湯汁一流,配料都唔少,有溏心蛋,魚蛋,豆卜,魚蛋片同埋大蝦等等,好味又飽肚,啖啖唔同口感,真係大滿足。馬六什錦班蘭椰漿飯,唔係咁多地方可以食到,所以我哋每次嚟基本上都會點。佢有巴東牛肉,班蘭包雞,脆魚同埋雞蛋。巴牛肉東,香濃又夠嫩,唔會鞋口,班蘭包雞又夠香嫩,每樣食料少少,好好味!我哋另外加咗兩客小食就係脆魚同埋芝士條,脆魚係因為食咗什錦飯之後覺得好食,唔夠後就決定追加,食落非常脆口,入面嘅魚肉嫩嫩好味道。芝士條就當然更加邪惡啦,外脆再加埋裏面嘅香濃軟芝士,小食追加,過下口癮就岩岩好。飲品方面仲加咗個芒果冰真係非常之香濃,冰涼又清新香甜,正!

娘惹大蝦海鮮摻摻

飲品方面仲加咗個芒果冰真係非常之香濃,冰涼又清新香甜,正!