2021-07-14 759 瀏覽
放假好想行下食好西😛東大街不嬲都出名多好西食 雖然唔係港島人 但為左食過海冇難度😂😂go go go~~食之前有做過research 睇完YouTube 就鎖定佢就係今日既target😈😈珍意可能因為落小雨 加上平日even lunch hour 都唔洗點排隊有得入lucky 😙當其他人食lunch set 我地決定奢侈啲散叫 叫自己鐘意食既野仲開心😜🥳分別叫左冬蔭功湯🥘🦑🦐咖哩軟殼蟹🦀同pad Thai 🍝首先冬蔭功湯好足味 顏色賣相出色 濃厚新鮮香噴噴集於一身🤤好鬼正 最後比我ko 一滴不剩😆😝love it!!!咖哩軟殼蟹咖哩味做得好到位 微辣 軟殼蟹so脆 又多 最緊要有足夠份量既軟殼蟹啊!!! 2個人share都夠😋👍🏻Pad Thai 其實好食 👏🏼亦發揮正常水準 但相對冇特別出色 一點酸味突出點 可能另外2碟太正 食到忘我 令pad Thai 被比下去一點😅😅最後連咖哩都比我清碟 出色既泰菜館 一定過港島會再去食😙😙🥳🥳

分別叫左冬蔭功湯🥘🦑🦐咖哩軟殼蟹🦀同pad Thai 🍝

• 冬蔭功湯