2018-08-31
行經東廣場,見到依間餐廳嘅裝修比東廣場內其他餐廳為靚同高級,咁就埋去睇下menu,發現原來食西班牙嘢㗎!價錢又唔錯,大眾化,決定入內一試!1.) 橡果黑毛豬極品叉燒配意粉叉燒份量夠,加$25仲有多個意粉!👍🏻叉燒整得唔un,甜甜地,好juicy,一食會食上癮😂咬下又一舊,咬下又一舊咁😂下次再黎嘅話一定會encore this!!!意粉方面,我個人好驚意粉冇汁會好淡味,但係依個意粉係唔淡味㗎!!但又唔係濃味,係落左少少鹽吊下味咁,配個叉燒食啱啱好!😆😆個人推介!!2.) 西班牙🇪🇸海鮮飯賣相好吸引!佢有幾個份量㗎(1-2 pax,3-4pax etc),我哋2個人就梗係叫個最小份量啦🙈不過唔知係咪食左個叉燒先到依個飯,海鮮飯相對地失色少許,但都好食,只係對比叉燒,個飯淡味咗啲,要問waiter拎調味料加重少少口味😂飯都唔太濕btw份量都足,有大隻蝦、小蝦🦐、青口,但我覺得好似爭咗個魷魚(我之前係西班牙食有)!2個人食唔可以叫墨魚汁海鮮飯,因為佢最小都係for 3-4人😭下次可以叫多個朋友去試吓!🤓🤓🤓
1.) 橡果黑毛豬極品叉燒配意粉
2.) 西班牙🇪🇸海鮮飯