紫薯熱潮真係好令人受落嘅😌初嚐東海堂個紫薯雪糕!甘岩去經過就俾佢令令奪目嘅紫色吸住左🙄買黎食!QT認真嘅!$30 甘大杯真心抵!4圈wo😏~ 佢就話係用日本沖繩乜乜紫薯~係唔係真我就答你唔到😜佢知我唔知啦~ 不過未食已經聞到好香紫薯味!食落紫薯味道十足!有紫薯嘅甜充滿整個口腔!正糕口應都算厚身夠滑~ 整體黎講幾好,食得過嘅!我自己個人就覺我略微甜左d,甘會令紫薯本來嘅香甜有少少由真,食耐左被誤以為假,相信主要係打雪糕時,未有考慮依個問題減少本來要落嘅糖份😜~ BTW 其實個雪糕出左一排嫁喇~ 不過全港得5間分店有雪糕服務!想試嘅朋友就要留意返邊間有喇~ QT今日就係係荃灣千色滙分店見到嘅😊
紫薯熱潮真係好令人受落嘅😌

日本沖繩紫薯雪糕
2016-10-10
1 分鐘 (外賣自取)
日本沖繩紫薯雪糕