2023-09-19
今天放假和朋友特登入東涌東薈城名店倉行街shopping 🛍️ 又到吃午餐時間,這裏食肆很多,真係唔知吃什麼好🤔 行行下去到七樓的 Food Court🍴 裏面有好多不同的餐廳,所有東南亞食物都有!裝修環境清潔整齊又舒服!其實一入門口,我已被一張食肆的海報-西關懷舊風味所吸引!這間食肆名老祖食堂,它還是2023年度米芝蓮推薦💯店舖在東薈城名店倉7樓704號舖食代館8&8A號舖! 我同朋友各叫左唔同既野食互相分享😉 先來的是極黑黯然銷魂飯😂,係黑义燒+煎雙蛋🥚黑毛豬🐷义燒比較少食,做得很脆口,好有肉味!同一般义燒不同,好好食💯 滷水拼盤大大份,有滷水猪肉、蛋和豆腐,超入味👍 鰹魚蘿蔔湯很鮮甜,好飲! XO醬爆炒腸粉🔥 味道都幾特別,XO 醬好有料又夠味,腸粉炒得好味又有咬口♥️ 酥炸杜洛克豬肉粽超香脆可口,非常有口感!是必吃的👍小食來了一個酥炸雞髀配孜然粉😆雞髀係即炸,好脆又乾身!加埋孜然粉,好搭配👍咁樣2人食已食到好飽😆 埋單都不用2百蚊, 超抵! 性價比高👍 而且食物質數高和很有特色,非一般Food Court 的食物可比! 同埋出餐好快, 店內員工態度有禮💜 下次可試其他特色食物
咁樣2人食已食到好飽😆 埋單都不用2百蚊, 超抵! 性價比高👍 而且食物質數高和很有特色,非一般Food Court 的食物可比! 同埋出餐好快, 店內員工態度有禮💜 下次可試其他特色食物😆 真的要向大家推介😘