想係東涌食到好味既韓國野?今日我就同同事一齊去咗東涌呢間「Goobne Chicken」,試下佢地既韓國菜式啦~呢間餐廳位於東薈城名店倉7樓701號舖,地方雖然唔算大,但環境光線都唔錯,感覺舒服。餐廳內Serve人既亦都係韓國侍應,令成個氣氛更加地道,讓人有種置身韓國的感覺呀~ 我哋今日就點咗「鐵板泡菜煎餅 $108」同「果味蒜香烤雞 $205」!一上桌既泡菜煎餅就見到係大份夾抵食!煎餅Size好大舊,煎度岩岩好 丶泡菜味好香,食落去真係胃口大開! 配上佢既醬汁更加提升咗成個味道,真係好正呀。然後我哋又試咗「果味蒜香烤雞 」。呢款無骨炸雞食落真係非常方便,唔洗擔心要lun骨!而且炸雞帶有淡淡果味非常香,令我地停唔到口不停咁食。炸雞外脆內嫩,飽腹感亦好夠,食完之後真係滿足到唔想再食其他嘢呀如果你喺東涌,想搵間好地方享用美味嘅韓式午餐,「Goobne Chicken」絕對係一個唔錯既選擇。希望下次我再黎試下其他韓國美食,試更加多好吸引既韓國菜~
想係東涌食到好味既韓國野?
 配上佢既醬汁更加提升咗成個味道,真係好正呀。

而且炸雞帶有淡淡果味非常香,令我地停唔到口不停咁食。

果味蒜香烤雞
鐵板泡菜煎餅