2020-12-19 3658 瀏覽
月頭見有八折優惠就book咗今日食lunch buffet。 因為船期唔岩 就搭機場巴士去東涌再喺纜車站再轉巴士,跟住行過去大約幾分鐘。( 下星期日屯門去東涌機場巴士就經屯赤隧道,所以今次係我最後一次經青馬大橋去) 餐廳響酒店一樓,入到lobby啲職員好有禮貌, 感覺已經唔錯。去到餐廳門口reception啲職員都好有禮貌,十二點先可以入坐,帶位嘅人都好有禮貌,仲會一路行一路同你講既食物區分佈,我都係第一次遇到呢個情況都幾特別。 地方好大,坐位好多,窗外景睇到港珠澳大橋 ..以lunch黎講數量款式都ok啦,不過就冇嘢飲任飲。(包一杯餐茶) 食物味道係真係唔錯大部分都啱我食,尤其是蝦餃好好食, 炸春捲同埋叉燒包都好食; 西蘭花蝦球同炒麵都好有鑊氣,呢度啲中菜感覺唔錯,攪到我對樓上間酒樓都好有興趣。意大利菜湯好飲,足料夠味,入面仲有啲通心粉;燒牛肉,燒火雞,不過我就唔好呢啲,另外有 即整嘅大阪燒同埋 墨西哥餅卷,餅卷入面有好多牛肉條,加埋d 醬,幾好食。 甜品款式都多,不過我就唔係好食甜品, 松露朱古力蛋糕最深刻,好重朱古力味又夠滑, 最特別仲有即整雞蛋仔。折 咗再加一300蚊,呢個價錢

折 咗再加一300蚊,呢個價錢食到好飽,服務又良好,咁我覺得呢度黎得過。
不過下星期呢間酒店會做檢疫酒店 ,如果再嚟都要再睇情況。
2020-12-19
午餐