位於東涌喜來登酒店旁邊商場餐廳 👉🏻「The Upper Deck」今次揀呢度 因為朋友生日慶祝同埋好鍾意佢嘅裝修風格無敵大海景 睇住食lunch真係心曠神怡呢度仲有桌球枱同live Band🎶約埋三五知己嚟呢度嘆一個週末 都好鬼正🤟🏻🤩午市嘅套餐大概$150-$200左右包括前菜沙律/餐湯+主菜+甜品/餐飲今次前菜嗌咗沙律🥗👇🏻👇🏻+南瓜餐湯Burrata cheese with cherry tomatoes 布袋芝士配櫻桃番茄🍅出面嗌呢款沙律 我記得起碼都要接近$100😱呢個唔使額外加錢 真係好正🤝沙律菜用左香醋代替橄欖油 酸酸地食落去更加開胃芝士成隻蛋咁大🤩 好軟滑 奶味就淡啲雖然我比較鍾意食鹹芝士 不過如果咁大舊會好膩🙈南瓜湯味道非常濃郁 感覺好重料💯再配左一件脆多士 有營養又好味道🎊RIB EYE STEAK $208主菜就嗌咗肉眼扒 我本身嗌左五成熟不過嚟到應該已經有八成哈哈哈哈但係都冇影響到佢嘅味道 再配埋薯條 其實一個lunch真係好飽肚OSSOBUCO ALLA MILANSE $208份量十足既慢煮牛仔膝 牛膝肉質軟腍牛味濃郁 入口嫩滑再配搭香草調味 味道跟豐富濃
今次揀呢度 因為朋友生日慶祝
同埋好鍾意佢嘅裝修風格