前排同大家介紹多咗香港都食倒嘅異國菜,估唔到都有好多朋友仔有興趣🧡早排小編就同朋友去左一間位於東涌新開酒店商場既餐廳食尼泊爾菜🥢餐廳距離地鐵站大約10-15 分鐘路程,整個商場位置開揚仲望倒無敵海景,加上餐廳嘅裝修非常有特色,亦有唔少打卡位,感覺真係好似去咗個小旅行咁👍🏻_餐廳有提供 Set Lunch,包左餐湯或沙律,亦可以加錢飲Mocktail/ Cocktail🍹 或者配上特色甜品🍮店員亦很親切和我們介紹這裏的招牌菜式😆_🥟Momo (Choice of chicken/pork/veggie) $78午市套餐可選擇Steam/fry嘅烹煮方法,小編嚟之前已經同朋友講話想試尼泊爾Momo,今次就揀咗蒸,食落去真係好似小籠包,充滿肉汁,沾上醬汁一齊食更重香料味更惹味_🍕Chicken pizza $118份量足夠兩三個人食,好多芝士食落去有拉絲嘅效果,小編好欣賞佢哋嘅Pizza批底厚度剛剛好,外邊非常鬆脆😄_🦑Calamari fritti $78除咗主食之外呢度亦都有提供多款小食,今次小編就叫咗呢一個炸魷魚圈,上枱嘅時候見到係比平時我哋食開嘅魷魚圈細,夠晒彈牙😃配上蛋黃醬一齊食非

🍕Chicken pizza $118

🦑Calamari fritti $78
除咗主食之外呢度亦都有提供多款小食,今次小編就叫咗呢一個炸魷魚圈,上枱嘅時候見到係比平時我哋食開嘅魷魚圈細,夠晒彈牙😃配上蛋黃醬一齊食非常香口😚

_
嚟到就梗係要試吓佢哋嘅signature mocktail /coktail 啦😊今次我哋都係聽店員嘅推介叫咗兩杯試吓💜
⛱Monkey Colada $98
Pampero blanco rum, Malibu, Colada ginger liqueur, Passionfruit & fresh pineapple
上枱時夠晒吸睛,椰子造型加鮮花裝飾,味道清甜易入口

🍹Lemongrass refresher $58
Lemongrass, Mint, Lime, Apple juice, soda water
呢杯好啱女仔飲,飲落去好清新唔會太甜,薄荷味都會比較出