2020-12-27
餐廳:Kimos Turkish and Indian Cuisine (東涌)地址:東涌海濱路8號海堤灣畔商場地下L舖難得入到東涌,唔想成日幫襯大集團,所以就係海堤灣畔商場果到搵咗間有氣氛嘅印度餐廳食個lunch🍴,適逢聖誕節🎄,餐廳播住聖誕歌🎼,都幾有feel餐廳有多款酒精飲品提供,嚟到嘅時候見到有啲人食住kebabs飲酒🍻,啱哂呢頭咁多外國人居住,得閒過嚟飲返兩杯都得🍺。我就有啲肚餓,所以叫咗個大pizza同炒飯醫吓肚仔😋沙灘少年薄餅 $130呢個pizza大約8-9吋大小,香脆嘅厚底pizza裝住雞肉🐓、菠蘿🍍、意大利辣肉腸同mozzarella芝士🧀 等嘅餡料,都幾足料,pizza仲要即叫即整熱辣辣,所以拎起一塊果陣啲芝士仲拉到絲㗎🤤印度咖喱雞肉炒飯 $105好耐無食過印度炒飯🇮🇳,呢到嘅炒飯粒粒分明🍛,金黃色嘅印度米basmati用咗唔少香料去炒,帶有少少香辣味道,亦加入咗唔少蔬菜配料,另外仲有半隻雞蛋🥚,隨碟仲有秘製嘅白醬汁,相信係用咗乳酪、牛奶同奶油去整,用呢個白醬汁去中和炒飯嘅辣度🌶,等佢依舊可以保持香氣又唔會辣到入唔到口👍最後仲叫咗杯芒果奶昔($35)同蘋果汁($3
地址:東涌海濱路8號海堤灣畔商場地下L舖
沙灘少年薄餅 $130
呢個pizza大約8-9吋大小,
印度咖喱雞肉炒飯 $105
最後仲叫咗杯芒果奶昔($35)同蘋果汁($32)🍹,芒果奶昔帶有印度風味,亦唔會過甜🥭,食完辣野同惹味嘅pizza飲嚟解渴解辣就一流😆
估唔到啲野食份量都幾大,食完飽飽就岩哂去附近行吓活動吓🚶🏻♀️