2024-12-05 0 瀏覽
上海婆婆 (東港城)坑口重華路8號東港城1樓195號舖早排行過東港城已經見到圍曬板裝修緊,嚟緊會開<上海婆婆>真係超級期待,知道而家已經開張大吉,我身為上海菜嘅超級fans, 當然要嚟幫襯下啦江南三小拼前菜我哋揀咗三小碟拼盤,我最愛既當然係烤麩啦,除此之外,個鎮江骨都真係好好食,而且份量勁多,食極都仲有咁砂鍋雲吞雞呢個絕對係重點,每次嚟都必食,雞肉非常嫩滑,我最欣賞既就係個湯底,清清地完全無味精,大人細佬都岩飲椰菜回鍋肉全部採用最正既腩肉,配合埋秘制既醬汁炒椰菜非常惹味,真係食到停唔到口酸辣湯雲吞呢個同砂鍋雞嘅雲吞味道完全唔一樣,覺得同樣出色,既可以飲到香濃既酸辣湯同時又有雲吞,本身呢到既酸辣湯已經好足料,加埋雲吞就更加完美鱔糊炒年糕炒鱔糊本身唔係間間上海菜館整得好食,但呢個真係值得一試,覺得幾新鮮之餘份量都幾多,如果覺得淨係炒鱔糊太Dry, 可以好似我哋咁加埋年糕一齊炒,感覺都唔錯
上海婆婆 (東港城)
坑口重華路8號東港城1樓195號舖

江南三小拼