🚂東鐵有咩好野食⁉️ 🚂火炭站韓風👅辣豆腐湯鍋🍲 | 🧀雞蛋芝士卷🍳由韓國人小本經營嘅韓式餐廳,家庭式營運🙈好容易就可以撞岩一家大細都幫手開舖。午飯時間都幾多OL過黎食野,座位有限遲左就要係門口等位啦~辣豆腐湯鍋即叫即整,原煲係爐上面燒到滾哂先拎上枱,個湯會跟個白飯,飽就一定飽嘅😌佢仲會拎小菜俾你食,今次係辣白菜泡菜同豆芽菜,不過佢一時時會轉嘅~ 個湯入面係滑滑嘅嫩豆腐,仲有雞蛋同少少海鮮,不過湯底用辣椒切碎黎煲,所以比較多渣,個口感就差左少少啦🤔芝士蛋卷本來以為是片裝芝士個款,點知原來係拉絲芝士,本身我都唔太好拉絲芝士,因為我覺得好滯有時仲食落似香口膠,不過今次食落都唔錯嘅~,唔係為加芝士而加,個雞蛋卷仲剪得好好好鬆軟😋不過係貴咗少少🙈整體黎講都幾好食,係火炭嘅韓國野算係咗架啦~ 全間野都係講韓文嘅,煲完韓劇煲上腦都過去感受下氣氛都唔錯㗎~📍火炭 K-POP snack推薦:🌝🌝🌝🌚🌚價錢:💰💰💰外觀:📸📸味道:👅👅👅👅-------------------------🤤想Keep住睇下chingching食左咩⁉️記得like & follow 🐷 #foodie #hkfood #h
🚂東鐵有咩好野食⁉️ 🚂火炭站

味道:👅👅👅👅

-------------------------
🤤想Keep住睇下chingching食左咩⁉️
記得like & follow 🐷

#foodie #hkfood #hk #韓式 #芝士 #工廠區 #韓國人 #火炭 #東鐵