2020-01-02
滾得棧 食得妙😍🍲終於有冬天的感覺了⛄凍凍地打邊爐就啱曬啦,今日同朋友黎左全新分店,位於油麻地的滾得棧。我地坐係地下卡位,位置寬敞幾舒服,樓上則是多間獨立vip房,啱曬一大班朋友聚餐。為慶祝新店開張,仲可以用優惠價$268享用爽皮椰子蘆薈雞🐤叫完食物,例牌都有調味盤自己落豉油蒜蓉等。Menu湯底選擇非常多,例如金銀菜燉白肺,招牌蕃茄蟹,蕃茄薯仔龍蝦,花膠響螺雞湯等,每款都超吸引😍😭食物到齊後先影張大合照❤️望落配料好似好少,不過唔好唔記得仲有湯底入面的半隻雞呀😜兩人份量剛好吃飽飽。松茸八寶雞湯底登登登登!最後我地叫左呢款新推出的松茸八寶雞湯底,餐廳用左腐竹包住多種滋補食材,有蟲草花,松茸,竹笙,雞隻,造型成個福袋咁🧧😜侍應加入松茸雞湯,煲多一陣一打開蓋香氣泗溢😋我地每人都飲左3碗湯先開始打邊爐👍招牌手切牛頸背肉類方面揀左個必食之選。例牌份量為9-10兩,大為12-14兩。牛頸背脂肪分佈平均,牛味香濃,口感爽嫩👍象拔蚌丸少見的象拔蚌丸😎加入爽口的象拔蚌,口感更加爽彈👍爽口魚蛋唔好睇d魚蛋平平無奇,食落口卻是非常彈牙😁皇帝菜打邊爐點少得食菜呢,皇帝菜吸左湯底的香菇松茸味好正呀。
叫完食物,例牌都有調味盤自己落豉油蒜蓉等。
松茸八寶雞湯底
招牌手切牛頸背
象拔蚌丸
少見的象拔蚌丸😎加入爽口的象拔蚌,口感更加爽彈👍
爽口魚蛋
唔好睇d魚蛋平平無奇,食落口卻是非常彈牙😁
皇帝菜
打邊爐點少得食菜呢,皇帝菜吸左湯底的香菇松茸味好正呀。