2023-12-02
天文臺道有間神秘居酒屋,要行幾步樓梯先至去到😌✨入到去居酒屋燈光暗暗地係個傾偈好地方,長身貼滿左日式佈置,咁都好舒服!終於搵到手掌心咁大抽嘅鱈魚白子😍第一次見咁大舊,咬落去好香入口柔滑順口,味道香甜鮮度滿分。未試過食咁大件,咁大件口感更軟滑更香,加咗少少醋更容易入口。鮟鱇魚肝刺身又係脂肪豐富,口感滑嫩細滑入口即化😋同時間我哋嗌咗梅酒,細細啖鮟鱇魚肝配梅酒,真係好正。秋刀魚係季節魚,味道清唔需要太多調味已經好好食,師傅將佢拆骨起肉得好靚😋食嘅時候好方便無骨。松葉蟹肉釜飯非常之出色,一打開見到好多好多蟹肉😋份量都唔少可以分到三碗仔,飯好香吸收晒海鮮精華。試少少串燒非常推介月見免治雞肉棒,軟骨同雞肉比例適中😄軟骨增加咬口好好食,最正就係月見汁,蛋漿食好香口。