2019-02-03 404 瀏覽
由開業就幫襯的這間食店,昨天發生一件極不愉快的事,實不吐不快,覺得它經營手法極不老實,決定以後不幫襯。事原上年十二月尾,張member card入唔到數,換了張新咭,但舊咭還有16元的credit,佢話約两星期後office會update回新咭。三星期後去幫襯,叫收銀檢查新咭那16元的credit,她己態度惡劣地話:「唔喺比咗你咩?」好彩我有拍下舊咭,唔到佢唔認賬。結果佢揾咗個高级啲嘅,打了個電話,話通知了老闆,會盡快處理。昨日,再幫襯(已過了五個多星期),結果還未credit 到。當然,再與經理理論。不過,她又以推卻態度:「辦事處唔搞,我都無辦法。」跟本她就不想理,我亦相信office都無處理,好一傅「我唔比,你咬我食」的態度。我話去消委會投訴,佢重話「隨便」。我再話實會在openrice投訴佢地嘅經營態度,佢還未驚過,重話「我哋經常都比啲客鬧,未驚過(咁嘅態度,難怪比人鬧!)。你可以打爛埋啲碗碟添(我至無佢咁低B)」結果,要提高聲浪鬧到成間小店都知,佢至悉事凌人,計番16元(其實我都唔想為咗個十元八塊,搞到咁)。不過,我奉勸若果做member就千期未壞咭。其實不止我投訴這班伙計(由
其實不止我投訴這班伙計(由奇收銀位呀姐,重話:「送走啲温神」),咁趕走啲長期顧客,做老闆實在應檢討下。
2019-02-02