2023-12-05
#porterhouse 都一直有食開,我之前都有推薦啊!今次再要介紹係因為終於約夠人食這個cp 值高既4人套餐,真係好高質😌😌Porterhouse set $1880 3-4位,星期日及星期一供應😊其實一個牛扒單點都要1600-1800,所以套餐相當化算👍🏻🔹頭盤係有生蠔🦪8隻,來自愛爾蘭,質感比較清爽鮮味、大隻既☺️☺️🔹主角有3選1 牛扒種類,包括澳洲450日穀飼純種和牛上等腰肉牛扒、西班牙草飼35日乾式熟成上等腰肉牛扒、美國28+日纯素無激素餵飼上等腰肉牛扒濕式熟成🥩🥩我點了西班牙的,熟成牛珍貴之處在於只吃風乾後的內層嫩肉部分,外層完全鎖住內層鮮味肉質,精華進一步滲入嫩肉中,所以這件牛扒烤後肉味濃郁又嫩滑,基本上加少許海鹽已經足夠🥩👍🏻👍🏻👍🏻🔹龍蝦湯,簡直perfect ,先把龍蝦肉放入湯碗再慢慢係食客面前加入龍蝦湯,完全保持溫度和龍蝦肉彈性,都是高級料理餐廳的造法,熱騰騰暖胃又美味😋😋🔹白酒香蒜羅勒汁煮紐西蘭青口 $298,超大盤,足夠4人,又係食之選😘😘😘🔹烤厚切煙肉,係我每次來必點item,真係超級美味,煙肉竟然有肉汁感,煙熏味不錯😊😊🔹甜品拼盤,我超喜歡吃雪糕三文治😝😝
🔹甜品拼盤,我超喜歡吃雪糕三文治😝😝
Porterhouse - Seafood & Steak (中環)
地址:中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓