2020-07-01 349 瀏覽
傳說中手撕雞腸粉始祖🤤除咗淨手撕雞,仲有手撕雞撈麵同手撕雞飯。嫌原味dry梗係仲有辣味揀啦,足足有7個辣度揀😈快啲挑戰地獄辣!依間街坊人氣小店一直大排長龍,不過人流去得好快,設有堂食座位。.👓手撕雞腸粉 $35即叫即做,腸粉淋有芝麻醬和芝麻,腸粉薄身夠滑,麻醬同雞同腸粉真係好夾味,有少少雞絲粉皮嘅感覺🤣雞絲份量多都唔算韌,不過雞皮稍為多咗少少痴住啲肥膏位。佢個石磨芝麻醬好香好食,驚原味太寡但又唔食得辣於是叫咗最低級別嘅bb辣,味道唔辣但辣油香成功吊起咗啲味變得更加惹味好食。真係好微辣程度而唔食得辣嘅朋友唔使擔心。評分:8/10👓手撕雞撈麵 $35用上印尼撈麵+沈上芝麻。撈麵有得揀辣同唔辣,但因為手撕雞有油香味同撈麵本身有蒜香,所以揀唔辣其實都有味。不過鍾意重口味嘅人可能會厭清淡咁就建議叫辣啦。手撕雞份量同樣多,同撈麵好夾☺️評分:7.5/10

👓手撕雞腸粉 $35
評分:8/10