2022-09-24 314 瀏覽
中午放飯又同同事們去搵食,諗住試下d未食過既餐廳,係唔知食乜既時候就見到呢間龍朝,就廢事諗咁多入去食,先睇個環境都幾整齊企理,燈光鮮明有幾張4人枱同6人枱。睇過下餐牌見到有崩沙腩,一定要試,另外都仲有d飯餐,肚餓既可以選擇食飯,另外枱上竟然有樽菜脯俾你任食,鍾意食菜脯既朋友呢次爽皮啦。崩沙牛腩河崩沙腩位置近牛肚皮同橫隔膜,有少少筋膜同肥膏,食落口感豐富,牛腩味都幾足,大約有7-8塊,河粉質素都唔錯,唔會煮太腍唔易斷唔易散,配料有2件蘿蔔,蘿蔔無渣但唔算好甜,都可以,湯底黎講就唔算濃味,所以再加返少少潮式辣椒油同菜脯就昇華晒,真係好耐無食過咁好食既腩河。牛雜河同事就揀左牛雜河,佢就話牛肚比較硬d,d牛似後擺落去食落乾身d,始終無崩沙腩咁正,勝在幾大碗,河粉有質素。另外加14蚊跟套餐就多個油菜同飲品,我地就揀左菜心同通菜,菜既部份我略為覺得煮腍左少少,同埋比較油,而菜都唔算好甜,只屬一般,飲品都係奶茶咖啡之類,正常水準。整體而言對呢間龍朝既食物質素都算滿意,想食崩沙腩呢間都係幾好既選擇。

牛雜河
,勝在幾大碗,河粉有質素。

牛雜河

菜心