餐廳: Chatterbox Express
資訊:

2021-01-13 121 瀏覽
今日去太古搵朋友,佢帶咗我去食佢附近的一間食新加坡菜的餐廳。呢度嘅海南雞飯另我一試難忘,真值得推介!文華海南雞飯$108賣相非常吸引,雞肉有光澤,嫩滑無比,每一口都帶有油香。雞皮夠薄爽彈,配以秘製辣汁,姜同黑醬油,好惹味。雞肉確是十分嫩滑,亦少骨,每一口都好滿足。咖喱豬肋骨煲配白飯和脆薄餅 $108見餐牌呢個菜式係限時精選,加上天氣咁凍最岩就係食煲仔菜!咖喱煲份量好多,香氣十足,材料豐富。配菜有秋葵,茄子,同非常軟腍的薯仔,樣樣都好入味。咖喱辣味都足夠,有香料味道,送飯好正。豬肋骨係厚切,而且都有好多件,仍然保持咬勁,不錯!Iced cappuccino 估唔到呢度嘅咖啡竟然都唔錯!夠凍而且咖啡味都好香!我們更加點雞肉沙嗲串 雞肉腌得好入味,更帶點蜜糖味,整體沙嗲雞肉串都偏甜,不用再點沙嗲醬,已經非常惹味!跟咖喱煲的套餐更有配雙球椰子雪糕!椰子雪糕好值得食,有超濃郁的椰子香氣。雪糕很帶有些少椰子絲,好香甜。為剛才的鹹點畫上完美句號。
呢度嘅海南雞飯另我一試難忘,真值得推介!

文華海南雞飯$108

賣相非常吸引,雞肉有光澤,嫩滑無比,每一口都帶有油香。

咖喱豬肋骨煲配白飯和脆薄餅 $108

見餐牌呢個菜式係限時精選,加上天氣咁凍最岩就係食煲仔菜!

咖喱辣味都足夠,有香料味道,送飯好正。

豬肋骨係厚切,而且都有好多件,仍然保持咬勁,不錯!

Iced cappuccino
估唔到呢度嘅咖啡竟然都唔錯!夠凍而且咖啡味都好香!

我們更加點雞肉沙嗲串

跟咖喱煲的套餐更有配雙球椰子雪糕!

• 文華海南雞飯
  • 雞肉沙嗲