2015-09-06
今日去黃埔探朋友, 之後朋友話帶我去食好嘢。 佢話呢間舖經常好多人, 要同我去試吓。朋友一早訂咗位, 可即時入座, 唔使等。坐底後侍應生好有禮貌地介紹佢哋的招牌菜。 第一次幫襯, 當然接受佢的提議啦!Order 咗:1) 黑松露野菌忌廉意大利粉意粉送到枱上已聞到黑松露陣陣的香味, 而且意粉軟硬適中。好好味!! 其實, 我不多食意粉, 因為有時食完意粉會胃痛, 但今次沒有此感覺, 值得一讚 。2) 手工和牛漢堡+薯條見到佢, 就知道份量十足和牛漢堡係廚師每日親手打做, 同一般的漢堡完全不同。我同朋友一人一半, 大家都覺得 和牛好juicy, 加埋芝士同蕃茄, 簡直係冇得輸。廚師更細心到把麵包烘過, 所以, 食落仲有種香脆的感覺。D薯條都要讚, 因為炸得好脆口, 好快就比我哋ko 哂。 3) 花樣迷人窩夫呢個窩夫 賣相一流之外, 廚師亦好細心打做呢個製成品。 因為我坐的位置, 剛好見到廚師整窩夫的樣子, 呢到已經加哂分。窩夫因為即製, 所以送到枱上還熱的, 而且入口鬆化, 加埋雪糕, 香蕉, 士多啤梨, 棉花糖等, 超豐富。食埋佢已經超飽。 最後來多個薄荷朱古力, 嘩, 俾我一個
1) 黑松露野菌忌廉意大利粉
見到佢, 就知道份量十足 和牛漢堡係 廚師每日親手打做, 同一般的漢堡完全不同。
我同朋友一人一半, 大家都覺得 和牛好juicy, 加埋芝士同蕃茄, 簡直係冇得輸。 廚師更細心到把麵包烘過, 所以, 食落仲有種香脆的感覺。