2023-06-05 312 瀏覽
同朋友行銅鑼灣行到好攰,入咗時代廣場就發現呢間Shake Shack。咁橋我同朋友都未曾試過所以就趁今次嘅機會嘗試一下。我同朋友都一同叫咗芝士漢堡,2杯朱古力奶昔以及芝士醬薯條。 佢嘅芝士漢堡美味可口,而且溶化芝士令到整個漢堡更加濃郁、滑順。此外,芝士漢堡的配料也非常豐富,有生菜、番茄、洋蔥、醃黃瓜等等。整個漢堡口感豐富,既有漢堡肉餅的肉汁味道,又有芝士的濃郁和配料的清新爽口,是一道讓人垂涎欲滴的美食,果然名不虛傳。朱古力奶昔亦味道濃郁、香甜,帶有微妙的巧克力風味和牛奶的清新味道,口感非常滑順,尤其是在夏季或是炎熱的天氣中,可以讓人感受到涼爽和舒適。芝士薯條的口感豐富、濃郁,既有薯條的酥脆和香氣,又有芝士的濃郁和香味,兩者相互輝映,非常美味獨特。