2012-12-18 741 瀏覽
是日父親大人生日,我地一行6個大人加1個小朋友尊登揸車過黎食晚飯。本來之前打電話想訂枱,但負責人話要夠8位先可以,所以惟有早d入黎攞位。一早上網見食評話椰王燉奶好食,我都唔執輸訂左黎孝敬父親大人。一行人早早地5時已到,檔位仲做緊下午茶,不過負責人都好有禮貌咁招呼我地坐低。個檔位都算大既,有成8張大枱,不過好似全部都俾人訂哂!我地坐左8人枱,晚市5點半開始。以下係我地既菜單:蒜蓉糯米飯蒸羔蟹:糯米飯超入味,好好食不過份量好少,每人得一碗如果多人一定唔夠分蒜蓉大蝦陳村粉:味道言過其實,我覺得冇食評講到咁好味似普通河粉。炒聖子:夠鑊氣,好味炸花枝丸:簡直驚為天人好味到呢!!!推介!!d肉好彈牙,唔似出面攞既普通貨,或者係自家製不過真係好貴,$6x得10粒炸雞軟骨:超誠意之作!成碟鋪滿炸蒜蓉,一d都冇慳!好味南北杏燉豬肺湯:呢個係落單哥哥介紹,佢話真係燉架喎!見個湯真係好清,冇咩油,冇咩味精,連飲慣自家湯既媽咪都飲左幾碗,果然冇介紹錯。招牌雞半隻:本來想叫芝麻雞,不過落單哥哥話有d辣,我地有小朋友所以轉左叫招牌雞,味道ok啦!炒生菜椰王燉奶:網上食評話冇叫呢個就等於冇黎過三小姐,果然講得好!鮮

個檔位都算大既,有成8張大枱,不過好似全部都俾人訂哂!

我地坐左8人枱,晚市5點半開始。
以下係我地既菜單:

蒜蓉糯米飯蒸羔蟹:糯米飯超入味,好好食
不過份量好少,每人得一碗
如果多人一定唔夠分

蒜蓉大蝦陳村粉:味道言過其實,我覺得冇食評講到咁好味
似普通河粉。
炒聖子:夠鑊氣,好味

炸花枝丸:簡直驚為天人
好味到呢!!!推介!!
d肉好彈牙,唔似出面攞既普通貨,或者係自家製
不過真係好貴,$6x得10粒

炸雞軟骨:超誠意之作!
成碟鋪滿炸蒜蓉,一d都冇慳!好味

炒生菜
鮮奶好滑,而且應該係冇添加,媽咪覺得好甜,但對於我呢d出街食野已經食到好重味覺既人黎講只係普通甜度
不過都係推介!!
題外話/補充資料: 總括黎講,今次係冇黎錯既。:)唔知係米我地真係太早,所以上菜上得好快。五分鐘左右已經不斷上菜,冇間斷既。但6點左右已經差唔多爆哂,超旺場:mad:如果要食,真係要訂枱或早d攞位啦!:)員工都好有禮貌,good!:)全枱共消費$900
2012-12-16
慶祝紀念
生日
  • 蒜蓉糯米飯蒸羔蟹,椰皇燉奶,炸花枝丸