2017-10-24 227 瀏覽
好耐之前已經聽過元朗有一間出名嘅無骨雞包,不過位置都吾系幾方便(對我黎講吾近地鐵站就算系吾方便哈哈),無骨雞確實出名,仲要大大嚿連埋包食聽落去幾特別,引來不少注意。店舖內只有兩位職員,叫完之後都要等15分鐘左右,估唔到都有幾個客去幫襯,證明吸引力都幾大包裝紙上更有「好包」既字系度,最搞笑嘅係有個5分鐘內食用嘅溫馨提示,可能因為入面都幾熱,但同時亦會凍得快,所以要快啲食。另外環境方面,側邊有啲石壆位可以坐,有幾張好細既茶几既物體擺放系石壆上面,供客人擺個包系上面相機食先哈哈。除咗店內本身嘅餐牌,出面亦有個banner企系度,都幾引人注目,但包既款式吾多,只有6款,通常比較出名但又少食物款式嘅小店都可以比較專注咁整嗰幾款食物,所以另外幾款都應該唔錯嘅。一叫就叫左最出名嗰款蜂蜜無骨雞翼包,冇骨又大大嚿真係幾吸引嘅食落口超有口感,入面仲有勁多蜜糖,食嗰陣好論盡,啲蜂蜜流晒出嚟,會搞到隻手癡立立⋯⋯雞肉鮮嫩肥美,應該吾系冰鮮雞,個人認為蜂蜜同雞真係絕配。聽聞佢既椒鹽無骨雞翼包都好正,有機會都想試吓。P.s. 小店系夜晚8:30就關門,要去記得早啲啊,無謂白行一趟。

蜂蜜無骨雞翼包
聽聞佢既椒鹽無骨雞翼包都好正,有機會都想試吓。

15 分鐘 (堂食)
蜂蜜無骨雞翼包